Soome keele õppijad käisid Helsingis keelt praktiseerimas


07.06.2024
Image
soo

Kolmapäeval, 5. juunil toimus MURGi soome keele õpilaste hariv väljasõit Helsingisse, mille eesmärgiks oli soome keele harjutamine keelekeskkonnas. Õpilased külastasid mitmeid Helsingi vaatamisväärsusi, osalesid fotojahil ning tutvusid lähemalt Soome kultuuri ja ajalooga.

Erilist tähelepanu pöörati Ateneumi kunstimuuseumi külastusele, kus kunstiõpetaja Anna-Kaisa Vita oli ette valmistanud huvitavad ülesanded. Need ülesanded võimaldasid õpilastel praktiseerida soome keeles kunstiteoste tutvustamist ning nautida soomlaste identiteedi kujutamist kunsti kaudu. Lisaks külastati ka linnaraamatukogu Oodit, mis on tuntud oma innovaatilise arhitektuuri ja mitmekülgsete teenuste poolest.

Pärastlõunal anti õpilastele vabadus ise oma päeva planeerida. Valikusse kuulusid näiteks kaasaegse kunsti muuseumis Kiasma ja AmosRex, Soome loodusmuuseum, samuti oli võimalik osaleda kohalikul korvpalliturniiril. See päev andis õpilastele suurepärase võimaluse kasutada soome keelt praktilistes situatsioonides, sealhulgas ostlemisel ja toidu tellimisel.

Õppijate sõnul oli päev Helsingis väga meeldejääv ja aitas tõsta soome keele õppimise motivatsiooni. Õppekäik sai teoks tänu Soome Instituudi B-keele toetusele, mille eesmärk on toetada ja edendada soome keele õppimist ja õpetamist Eestis.

Uudised


Image
Valimised!
05.09.2024
Algab õpilasesinduse ja aktiivi valimisperiood

Algab õpilasesinduse ja aktiivi valimisperiood

Pea kogu septembri vältab ÕE ja aktiivi valimiste periood, mis hõlmab nii klassiesindajate, ÕE...
Image
Auhinnasaajad žüriiga
03.09.2024
Õpilasfirmade töötoad päädisid häkatoni ja auhindadega ettevõtlusekspertidelt

Õpilasfirmade töötoad päädisid häkatoni ja auhindadega ettevõtlusekspertidelt

2.-3. septembril toimunud ettevõtluspäevade raames osalesid G2 õpilasfirmade loojad töötubades ning...