MURGi võistkond pääses First Lego League võistluse finaali


11.02.2024
Image
FFL

Sellel nädalavahetusel toimusid Mustamäe Riigigümnaasiumis First Lego League (FLL) Põhja-Eesti eelvoorud. Tegu on rahvusvahelise robootikavõistlusega, kus tiimid peavad osalema robotimängus ning välja mõtlema projekti vastavalt hooaja teemale. Selle hooaja teemaks on "Masterpiece" ja fookuses on kultuur ja sport. Noored pidid tuvastama probleeme ja leidma lahendusi kultuuri ja spordi valdkondades.

MURGi tiim "Mõtleme veel" otsustas lahendada probleemi, et mõnikord leiavad inimesed end olukorrast, kus pikalt ette on ostetud üritusele piletid, kuid kui üritus läheneb, siis selgub, et kahjuks pole võimalik üritusel osaleda. Väga tihti lähevad need piletid raisku, kuigi samal ajal on ka palju inimesi, kes hea meelega läheks spontaanselt kontserdile või teatrisse. Lahenduseks otsustasid noored pakkuda järelturu võimaluse, kus on võimalik mugavalt müüa ja osta erinevate ürituste pileteid, ilma, et peaks erinevate petturite ees hirmu tundma.

MURGi debüüt FLL-l oli edukas ja saadi edasi finaali, mis toimub kevadel Tartus ning nüüd peavad noored edasi arendama nii oma projekti kui ka robotimängu.

Meie kooli esindasid FLL võistlusel Artjom Suhhanov (Merkuur), Robin Merisalu (Marss), Carl Gustav Moritz (Marss), Gregor Siimon (Jupiter),  Nikita Anton (Marss) ja Victor Timoshenko (Merkuur). Kool tänab tiimi juhendanud lapsevanemat Diana Poudelit.

Uudised


Image
pretsel
10.05.2024
MURGis toimus võõrkeelepäev

MURGis toimus võõrkeelepäev

Reedel, 10. mail toimus koolis võõrkeelepäev, mille raames tutvustati erinevaid võõrkeeli, mida...
Image
pipe
10.05.2024
IKT huvilised MURGi kosmonaudid külastasid Pipedrive'i

IKT huvilised MURGi kosmonaudid külastasid Pipedrive'i

Sellel õppeaastal on MURGi õpilased väga aktiivselt osalenud erinevatel IKT üritustel ja võistlustel...
Image
Artturi Põhjamaade mv
09.05.2024
MURGi õpilane pälvis Põhjamaade meistritiitli maadluses

MURGi õpilane pälvis Põhjamaade meistritiitli maadluses

MURGi õpilane Artturi Eemeli Reinio saavutas mai algul peetud Põhjamaade meistrivõistlustel...