Rimi Eesti ja MURGi koostöö toob kooli tervisespetsialistid ja tervisereeded


29.09.2023
Image
toitumisnõustaja loeng

Mustamäe riigigümnaasiumi ja Rimi Eesti koostöös toetab ettevõte gümnasiste igal reedel puu- ja juurviljadega ning koos kooliga korraldatakse kord kuus loeng mõnel tervist ja heaolu edendaval teemal. 29. septembril astus loenguga üles toitumisnõustaja Katri Merisalu, kes tutvustas noortele puuviljade ja köögiviljade rolli meie organismi seisundis, immuunsuses ja tasakaalustatud menüüs. Lisaks igal reedel õpilastele antavatele puuviljadele saavad väliskülalise esinemise päeval õpilased koolilõuna juurde juua ka smuutisid. 

Merisalu tuletas meelde, et köögi- ja puuvilju tuleks süüa 5 portsjonit päevas ja nii iga päev. Hea on meeles pidada juhtmõtet “söö vikerkaarevärvides”, sest erineva värviga toiduained katavad erinevate vitamiinide, mineraalide ja makrotoitainete vajadusi, et moodustada tervist toetav toidusedel. Hooajalistes viljades on vitamiinisisaldus kõige suurem – sestap tasub süüa just parajasti valmis ja küpsenud vilju. Olulisim on mitmekesisus: hooajaliste viljade tarbimine toetab mitmekesisuse põhimõtted.  

Nõustaja toonitas, et tänane toidutehnoloogia on niivõrd arenenud, et külmutatud viljast saab kätte palju vitamiine. Merisalu tõi välja ka keskkonnaaspekti: hooajalisel ja kohalikul viljal on palju väiksem keskkonnajalajälg kui välisriikidest toodud viljadel. Mõned viljad vajavad kuumtöötlust, mõned mitte – see sõltub vitamiinigrupist, kuhu vilja koostises olevad vitamiinid kuuluvad. Üks hea smuuti sisaldab nii valku, rasvu kui ka süsivesikuid - makrotoitainete vahekord on oluline kõigis einetes. 

Mustamäe riigigümnaasiumi direktor Raino Liblik usub, et loengud ja tervisereeded aitavad kaasa nii õppeedukuse kasvule kui ka laste füüsilise ja vaimse tervise hoidmisele. Mustamäe riigigümnaasium on seadnud eesmärgiks keskenduda lisaks tavapärasele õppetööle ka noorte liikumis- ja terviseharjumustele: septembri viimasel nädalal on Mustamäe riigigümnaasiumis tähistatud liikumisnädalat. Nädala raames on kooli aatriumis toimunud sõudmisvõistlus sõudeergomeetril, sportlikud mängud kooli õuealal. Terviseteemalised loengud on olnud samuti osa liikumise teemanädala programmist. 

Uudised


Image
pidu
14.06.2024
Võtame vastu õpilasi vabadele õppekohtadele G2 astmes

Võtame vastu õpilasi vabadele õppekohtadele G2 astmes

Vabadele kohtadele G2 astmes saab kandideerida 13.-21. juunini. G2 vastuvõtu eelduseks on otsus...
Image
ühistants aktusel
13.06.2024
MURG tähistas meeleolukalt esimese õppeaasta lõppu

MURG tähistas meeleolukalt esimese õppeaasta lõppu

MURGi koolipere tähistas meeleoluka ja vabas vormis aktusega oma esimese õppeaasta lõppu. Aktusel...
Image
Täname teid!
11.06.2024
Täname teid!

Täname teid!

„Aeg ei loe midagi. Üks päev võib tähendada palju, ja hulk aastaid mitte midagi. Ainult seal, kus...