Mustamäe riigigümnaasium ühines Liikuma Kutsuva Kooliga


08.06.2023
Image
Liikuma Kutsuv Kool

Mustamäe riigigümnaasium on ühinenud Tartu Ülikooli Liikumislabori loodud programmiga Liikuma Kutsuv Kool, mille eesmärk on kujundada Eestis liikumissõbralikku koolikultuuri. MURG osaleb seni vaid põhikooliastet kaasanud projektis pilootgümnaasiumina ning on ühtlasi järjekorras kahesajas liituja, kes noori tervislikku liikumist harrastama suunab. 

MURG eesotsas koolijuhi Raino Liblikuga rõõmustab, et nüüdsest saavad programmi raames MURGis liikuma kutsuda ka gümnaasiumiealisi noori. “Heaolu temaatika on meie rajatava kooli jaoks väga oluline ning liikumine tähtis teema ka gümnasistidele. Meie kaasaegne õppeprogramm keskendub kõigele muule lisaks noorte liikumis- ja toitumisharjumuste parandamisele ning on seotud meie suurema heaoluvaldkonna strateegiaga” kommenteeris Liblik. Mustamäe riigigümnaasiumi heaolustrateegia hõlmab tervislikku toitumist ning nii füüsilise kui vaimse tervise hoidmist. Heaoluvaldkonda suunab ja veab eest juhtõpetaja Piret Klooren. 

Liikuma Kutsuv Kool on haridusuuendusprogramm, mis on sündinud Tartu Ülikooli liikumislabori ja Eesti koolide koostöös ja mille sihiks on kujundada Eestis liikumissõbralik koolikultuur. Tartu Ülikooli liikumislabor koondab liikumis-, tervise-, haridus- ja sotsiaalteadlasi ning valdkonna eksperte. Labor teeb uuringuid, arendab ja katsetab meetodeid ja tööriistu, koolitab ning teeb koostööd koolide ja partneritega nii avalikus kui vabasektoris. 

Uudised


Image
tiim
20.04.2024
MURG meeskond sai väärt kogemuse matemaatikavõistlusel Náboj

MURG meeskond sai väärt kogemuse matemaatikavõistlusel Náboj

19. aprillil toimus TalTechis rahvusvaheline matemaatikavõistlus Náboj. Meie kooli esindas viiest...
Image
Playbox õpilased
19.04.2024
Kaja kultuurikeskuses toimus MURGi Playbox

Kaja kultuurikeskuses toimus MURGi Playbox

17. aprillil leidis aset MURGi esimene playboxi-õhtu, kus osalesid nii kosmonaudid kui piloodid ehk...
Image
Estronaut
18.04.2024
Õpilaste edukas osalemine reaal- ja loodusteaduste võistlustel

Õpilaste edukas osalemine reaal- ja loodusteaduste võistlustel

Aprillikuus on murglased edukalt osalenud mitmel reaal- ja loodusteaduste ainevaldkonna võistlustel...