Mustamäe riigigümnaasium sõlmis koostööleppe Tallinna Tervishoiu Kõrgkooliga


24.05.2023
Image
Lepingu sõlmimine Tervishoiukõrgkooliga

24. mail sõlmisime koostöölepingu Tallinna Tervishoiu Kõrgkooliga, kes toetab partnerina meie valikkursuste pakkumist ning pakub meie õpilastele võimalust juba gümnaasiumis meditsiinimaailmaga tutvuda. 

Tallinna Tervishoiu Kõrgkool panustab meie õppekavasse tervishoiuteemalise valikmooduliga, mis G1 tasemel annab õppeainega “Terve inimene” ning Tervishoiu Kõrgkooli baaskursusega sissejuhatuse inimese tervishoiu valdkonda. G2 astmes jätkavad tervishoiu valinud õpilased terviseedenduse ja farmaatsia jätkumooduliga. Õpingud lõpetab meeskonnatöö valikkursus G3 astmes. Kõigi tervishoiumoodulite kursuste läbimisel saab õpilane Tervishoiu Kõrgkoolilt tõendi ja lisapunkti õenduse õppekavale kandideerimisel, kui soovib õpinguid jätkata just selles kõrgkoolis. Mitmed õpilased näitasid meditsiini- ja tervishoiumooduli vastu suurt huvi juba MURG-i sisseastumisel. 

Mustamäe riigigümnaasiumi direktori Raino Libliku sõnul on koostöö Tallinna Tervishoiu Kõrgkooliga riigigümnaasiumile väga oluline, kuna tervishoiu- ja meditsiiniteemad on ühiskonnas üha rohkem esil ning koguni võtmeküsimusteks riigi ning inimeste heaolu kontekstis. “Leiame, et noortelgi peab olema võimalus juba varakult end tervise- ja meditsiiniteemaga kurssi viia ja selle olulisust näitab ka noorte endi üha kasvav huvi,” märkis Liblik. 

Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli rektor Ülle Ernits ütles, et kõrgkooli töö gümnaasiumides sisaldab kahte eesmärki: esiteks õppijate tervisealaste teadmiste süvendamine, et nad oleksid ise teadlikumad tervisekäitumises ja teiseks huvi äratamine tervishoiu erialade vastu. “Eesti on tugev riik, kui meil on targad ja terved inimesed,” lisas rektor Ülle Ernits. 

Uudised


Image
Playbox õpilased
19.04.2024
Kaja kultuurikeskuses toimus MURGi Playbox

Kaja kultuurikeskuses toimus MURGi Playbox

17. aprillil leidis aset MURGi esimene playboxi-õhtu, kus osalesid nii kosmonaudid kui piloodid ehk...
Image
Estronaut
18.04.2024
Õpilaste edukas osalemine reaal- ja loodusteaduste võistlustel

Õpilaste edukas osalemine reaal- ja loodusteaduste võistlustel

Aprillikuus on murglased edukalt osalenud mitmel reaal- ja loodusteaduste ainevaldkonna võistlustel...
Image
keskus
18.04.2024
Kuulutati välja MURGi jutuvõistluse võitjad

Kuulutati välja MURGi jutuvõistluse võitjad

18. aprillil toimus meie hubases õpikeskuses MURG esimese jutuvõistluse autasustamine. Kutsusime...