TalTech ja Mustamäe riigigümnaasium alustasid koostööd


27.01.2023
Image
TalTech ja Mustamäe riigigümnaasium alustasid koostööd

Tallinna Tehnikaülikool (TalTech) ja selle aasta sügisel avatav Mustamäe riigigümnaasium sõlmisid 26. jaanuaril 2023 koostöölepingu. Lepingu alusel annavad TalTechi õppejõud riigigümnaasiumi õpilastele valikaineid ja aitavad kaasa inseneri-, tehnika- ja majandusteadmiste tutvustamisele gümnaasiumis.

TalTech on pikaaegne üldhariduskoolide partner inseneri-, tehnika- ja majandushariduse populariseerimisel kooliõpilaste hulgas. Mustamäe riigigümnaasiumi valmimine ülikoolilinnaku kõrval 2023. aasta septembriks avab uued võimalused kooliõpilastele ülikooli õppekavade tutvustamiseks ja järelkasvu saamiseks inseneri-, IT-, loodus- ja majandusteaduste erialadele.

Eestis on väga suur nõudlus tulevaste inseneride ja IT-valdkonna spetsialistide järele, mistõttu ka Mustamäe riigigümnaasiumile pakutavate valikainete seas on suurem rõhk just nende valdkondade õppeainetel. TalTech pakub Mustamäe riigigümnaasiumi G1 õpilastele esimesel õppeaastal valikaineid viies moodulis kokku kuni 15 kursuse ulatuses. Esimesed pakutavad valikmoodulid on ehitus ja energeetika, arhitektuur, toidutehnoloogia ja keemia, IT ja robootika ning tänane ja homne ärikeskkond.

TalTechi rektor Tiit Land ütleb, et näeb koostöös Mustamäe riigigümnaasiumiga suurt potentsiaali kogu ülikoolipere jaoks. "Meie eesmärk on kasvatada koos kogukonnaga tulevasi tippinsenere, IT-spetsialiste ja majandusvaldkonna professionaale. Oluline on ka tippteaduse arendamine nendes valdkondades ja varasem erialavalik aitab hilisemale edule kaasa," sõnas rektor.

Mustamäe riigigümnaasiumi direktor Raino Liblik loodab, et sarnaselt TalTechiga areneb ka suuremahulisem koostöö teiste Tallinnas asuvate kõrgkoolidega. Sügisel alustavad valikmoodulitega Mustamäe riigigümnaasiumis ka Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia ning Sisekaitseakadeemia. Nädal aega tagasi toimus TalTechi aulas esimene uut kooli tutvustav infotund, kus osales üle 500 lapsevanema ja tulevase õpilase, mis näitab, et ootused ja huvi riigigümnaasiumisse õppima asumise suhtes on suur.

Lisaks pakub TalTech õpilastele ka soodsaid sportimisvõimalusi ja osalemise võimalust TalTechi tehnoloogiakooli poolt korraldatavatel kursustel Mektory majas. TalTechi tantsuansambel Kuljus on pakkunud välja ka oma valikmooduli riigigümnaasiumi õpilastele, kus tutvustatakse folkloori, rahvakombeid ja rahvakultuuri.

TalTechi ja Mustamäe riigigümnaasiumi vahelise koostöölepingu allkirjastamine toimus 26.01.2023 kell 16.00 TalTechi nõukogu saalis.

Loe ka uudiseid:

Taltechi kodulehel
Postimehe haridusportaalis

Uudised


Image
tiim
20.04.2024
MURG meeskond sai väärt kogemuse matemaatikavõistlusel Náboj

MURG meeskond sai väärt kogemuse matemaatikavõistlusel Náboj

19. aprillil toimus TalTechis rahvusvaheline matemaatikavõistlus Náboj. Meie kooli esindas viiest...
Image
Playbox õpilased
19.04.2024
Kaja kultuurikeskuses toimus MURGi Playbox

Kaja kultuurikeskuses toimus MURGi Playbox

17. aprillil leidis aset MURGi esimene playboxi-õhtu, kus osalesid nii kosmonaudid kui piloodid ehk...
Image
Estronaut
18.04.2024
Õpilaste edukas osalemine reaal- ja loodusteaduste võistlustel

Õpilaste edukas osalemine reaal- ja loodusteaduste võistlustel

Aprillikuus on murglased edukalt osalenud mitmel reaal- ja loodusteaduste ainevaldkonna võistlustel...