Nõuanded õpilasele Tallinna Mustamäe Riigigümnaasiumi sisseastumistestiks valmistumiseks


23.03.2023
Image
Eksamikoht


      Suur õnn on teada, mida sa tahad! 

Juba täna: Harjuta testikeskkonda sisse logimist.

Testikeskkonda sisse logimist saad kodus eelnevalt harjutada nii:

  • vali aadress https://eis.ekk.edu.ee/eis ja sisene keskkonda, kasutades Sulle sobivat võimalust (ID-kaart, mobiil-ID, Smart-ID, HarID või kui Su praegune kool on Sulle EIS-i kasutamise jaoks loonud püsiparooli, siis saab ka sellega)
  • vali "Sooritamine" ning sisesta avanevale lehele testi ID: 8838
  • avaneb arvuti kontrollimise test gümnaasiumi sisseastumistestile
  • võid lahendada avanevaid ülesandeid, aga neil puudub otsene seos meie sisseastumistestiga. Selle testi eesmärgiks on kontrollida, kas saad siseneda sisseastumistesti toimumise keskkonda.

 

Enne testi: Maga rahulik täisväärtuslik öö, ärka piisava varuga, söö ja joo energia saamiseks. Enne kodust lahkumist vaata peeglisse, tee omale pai ja tea, et sa saad hakkama! 

 

Edasi järgi täpselt juhendit:

KUS? Sisseastumissüsteem saadab sulle Sinu testi sooritamise asukoha. 

MIDA VAJA KAASA VÕTTA? Võta kindlasti kaasa oma ID-kaart, vahetusjalanõud, kirjutusvahend, harilik pliiats ja joonlaud. NB! Kalkulaator pole lubatud.  Kui Sul on mugavam töötada eraldi arvutihiirega, võta ka see kaasa, kuna sülearvutiga testi tegema sattuvatel õpilastel pole kooli poolt eraldi arvutihiir tagatud. 

MILLAL? Hilinemine ei kaunista inimest! Ole testikohas hiljemalt 9.30! NB! 10.00 on maagiline piir, pärast mida Sind enam testiruumi ei lubata! 

ÜLERIIDED: testikohas olev koordinaator suunab Sind kas garderoobi või muusse selleks ettenähtud ruumi. Edasi tuleb liikuda testiruumi ukse taha, kus ole valmis näitama oma isikut tõendavat dokumenti. Juhul, kui Sul pole dokumenti kaasas, antakse Sulle võimalus lasta see testihoonesse järele tuua. Kui dokument jõuab kohale enne testi lõppu, arvestatakse Sinu testitulemust, kui mitte, siis paraku ei saa Sinu tulemust arvestada. NB! Käi enne testiruumi sisenemist vajadusel ka tualetis!  

Testi ruumis:
KOHT RUUMIS ja ARVUTI ETTEVALMISTUS! Istu ruumis Sulle määratud kohale, käivita arvuti ning veendu, et seade on võrgus ja sel on piisavalt akumahtu. Igasuguste probleemide ilmnemisel teavita koheselt oma ruumis olevat järelvaatajat.    

SISSELOGIMINE: logi endale sobiva autentimisvahendi (ID kaart+paroolid, Smart-ID vms) abil EIS keskkonda. Juhul, kui kasutasid sisselogimiseks SmartID/Mobiil-ID ja nutitelefoni, tuleb telefon peale sisse logimist oma kotti viia, nutikell vii samuti kotti. 

 

        Hea algus on pool võitu! Jätkame! :)

Testi ajal: OMA ARVUTIGA? Kui oled testile tulnud oma arvutiga ja selle aku ei pea 3 tundi vastu, ühenda arvuti laadijaga juba enne testi algust vooluvõrku. Soovitatav on oma arvutiga tulijatel kaasa võtta lisaks laadijale ka pikendusjuhe.  Kui oma arvutiga ilmneb probleem enne testi, siis saad samal testikohal sooritada sama sisuga pabertesti.  Kui oma arvutiga ilmneb probleem testi keskel, pakume Sulle kooli asendusarvutit, millega saad testi sujuvalt pooleli jäänud koha pealt jätkata, kuna test on isesalvestuv;   

TEADMISED ON VÕIM! Testi ajal pole lubatud kasutada kõrvalist abi ega lubamatuid abivahendeid (kalkulaator, nutiseade). Arvutis ei tohi avada peale testiakna ühtegi muud akent. NB! Juhul kui tuvastatakse eelpool mainitud reeglite rikkumine, on testi järelvaatajal õigus õpilase test katkestada ja ta testiruumist ära saata.   

TERVIS? Juhul, kui Sul ilmnevad sisseastumistesti ajal terviseprobleemid, teavita sellest ruumi järelvaatajat, kes otsustab, kas võid testilt erakorraliselt lahkuda, sulgeb testi ja fikseerib lahkumise.  

 

Igal asjal on lõpp ja algus.

Testi lõpp: Kui said testiga valmis, siis lõpeta test, sulge arvuti ja liigu testiruumist välja hästi-hästi vaikselt! Testiruumist tohib korraga lahkuda üks inimene.   

 

Ära satu tulevikku kogemata. Loo oma tulevik ise.

Uudised


Image
Šveitsi kohtumine
15.04.2024
MURGi õpilased kohtusid rahvusvahelise projekti raames Šveitsi õpilastega

MURGi õpilased kohtusid rahvusvahelise projekti raames Šveitsi õpilastega

8.-10. aprillil osalesid MURGi õpilased rahvusvahelises projektis, kus kohtuti Šveitsi õpilastega...
Image
Koor ja muusikaõpetajad sünnipäeval
15.04.2024
MURG tähistas esimest sünnipäeva

MURG tähistas esimest sünnipäeva

15. aprillil tähistas Mustamäe riigigümnaasiumi koolipere kooli esimest sünnipäeva piduliku...
Image
tantsijad
14.04.2024
Meie rahvatantsijad osalesid riigigümnaasiumide rahvatatsufestivalil Kuressaares

Meie rahvatantsijad osalesid riigigümnaasiumide rahvatatsufestivalil Kuressaares

MURGi rahvatantsurühm, kes on koos treeninud käesoleva õppeaasta algusest, osales 12.-13. aprillil...