MURGis toimus koostöös Wise'iga ettevõtluspäev


07.03.2024
Image
Ettevõtluspäev MURGis

Esmaspäeval toimus Mustamäe riigigümnaasiumis ülekooliline ettevõtluspäev, mis tõi kokku 350 uuendusmeelset 10. klassi õpilast, kes mentorite suunamise ja ettevõtte Wise'i poolt kujundatud sisukate töötubades oma ideid vormisid.

Õpilased osalesid Wise’i ettevõtluskooli toote ehitamise töötoa, kus mõeldi gruppides välja mõnd ühiskondlikku kitsaskohta lahendav toode või teenus. Noored valisid ühe spetsiifilise probleemi kolme laiema teema seast - taaskasutus, linnatransport ja tervislik eluviis - , ning päeva jooksul töötasid sellele välja lahenduse või leevenduse, mis oleks kasulik  ühiskonnale. Toote ehitamisele läheneti samm-sammult ja praktiliselt, alates probleemi sõnastamisest kuni valmis prototüübi esitlemiseni.

Paljud MURGi õpilaste ideed olid seotud tehnoloogiliste lahendustega ning peegeldasid digitoodete järjest suuremat tähtsust meie igapäevaelus. Pakuti välja spordi- ja liikumisrakendusi, mis julgustavad lapsi rohkem liikuma ja aitavad võidelda ülekaaluga, nutikaid toiduvalmistamise abivahendeid neile, kes ei tea, mida õhtusöögiks valmistada, ning heaolu- ja vaimse tervise rakendusi, kust keerulisel hetkel nõu küsida. Palju lahendusi loodi ühistranspordi süsteemi uuendamiseks. 

Wise’ist oli kohal 12 mentorit, kes kuulasid noorte ideid ja andsid neile otse tehnoloogiamaailmast julgustavat tagasisidet. Lisaks tutvustati noortele Junior Achievement Eesti õpilasfirmaprogrammi, mida ilmestas oma praktilise kogemusega möödunud aastal õpilasfirma PELA kaasasutanud Patrik Roostfeldt.

Ettevõtluspäev oli osa MURGi vahenädala programmist, kus õpilased said vaheldusena tavapärasele õppekavale juurde uusi teadmisi ja praktilisi oskusi, mida ka tulevikus karjääris rakendada. "Kooli ülesanne on noori tulevikuks võimalikult hästi ette valmistada ning näeme, et teatud oskustele, nagu ettevõtlik meelelaad, oskus selgelt probleeme identifitseerida ja selle kaudu neid lahendada, ning loomulikult sujuv tulemuslik tiimitöö, tuleks täna palju rohkem rõhku panna," ütles MURGi õppejuht Karmen Kisel. "Need oskused toetavad noori nii täna koolipingis kui ka tulevikus karjääriteel ning oleme tänulikud Wise’ile, et nad meie ettevõtluspäevale nii laialdaselt panustasid,» lisas Kisel.

Loe lisaks Postimehest või Õpetajate Lehest.

Uudised


Image
tiim
20.04.2024
MURG meeskond sai väärt kogemuse matemaatikavõistlusel Náboj

MURG meeskond sai väärt kogemuse matemaatikavõistlusel Náboj

19. aprillil toimus TalTechis rahvusvaheline matemaatikavõistlus Náboj. Meie kooli esindas viiest...
Image
Playbox õpilased
19.04.2024
Kaja kultuurikeskuses toimus MURGi Playbox

Kaja kultuurikeskuses toimus MURGi Playbox

17. aprillil leidis aset MURGi esimene playboxi-õhtu, kus osalesid nii kosmonaudid kui piloodid ehk...
Image
Estronaut
18.04.2024
Õpilaste edukas osalemine reaal- ja loodusteaduste võistlustel

Õpilaste edukas osalemine reaal- ja loodusteaduste võistlustel

Aprillikuus on murglased edukalt osalenud mitmel reaal- ja loodusteaduste ainevaldkonna võistlustel...