G1 esimene vahenädal möödus sündmusterohkelt


08.03.2024
Image
raamatukogu

4.-8. märtsil toimus meie õpilastel õppeperioodi järgne vahenädal. Vahenädalal tunniplaanijärgset õppetööd ei toimu, siis viiakse läbi erinevaid eriprojekte, õppekäike, aga ka koolipere ühisüritusi ja liikumispäevi. 

Esmaspäeval läks nädal hooga käima ettevõtluspäevaga, millele aitasid nõu ja jõuga kaasa WISE mentorid. Päeva eesmärk oli rühmatööna välja mõelda mõnd ühiskondlikku kitsaskohta lahendav toode või teenus. Teema valiti kolme laiema teema seast - taaskasutus, linnatransport ja tervislik eluviis - , ning päeva jooksul töötasid õpilased sellele välja lahenduse, mis oleks kasulik  ühiskonnale.

Teisipäeval toimus Ajajoone õpetajate eestvedamisel hariv raamatukogumäng, mille käigus said õpilased võimaluse külastada mitmeid piirkonna raamatukogusid ja lahendada sinna neile üles seatud ülesandeid, mis olid seotud ajastute temaatikaga. Õpilased, aga ka raamatukogud jäid omanäolise päevaga väga rahule, noored said mängu käigus proovile panna nii vaimu kui füüsise.

Kolmapäev algas pisut pingelisemalt, nimelt toimus kõigil õpilastel B1 võõrkeele arvestus. Peale lõunapausi suundusid õpilased mentorite juhendamisel UPT (uurimis- ja praktilise töö) töötubadesse. Eesmärgiks oli anda noortele esmane kogemus ja teadmine uurimistöö olemusest ja ka põgus kogemus teema, uurimiseesmärgi ja -küsimuste välja mõtlemisest.

Neljapäeval tõmmati otsad kokku 2. perioodi valikainetes ja -moodulites, toimusid kursust lõpetavad õppekäigud, aga ka lõputööd.

Nädala tipphetk saabus reedel meie oma koduses Nõmme Spordikeskuses, kui kogu koolipere usinalt sportis ja elati ka kaaslastele kaasa. Liikumispäeva muutis eriti põnevaks see, et mõõtu ei võetud ainult suusarajal, vaid klassid pandi jõudu proovima ka köieveos ja laskejooksus! Kõige vapramad (ja neid oli ligi 20!) võtsid ette ka jääsupluse. Õpilaste päeva lõpetas ühine pirukasöömine ja teejoomine, misjärel spordipäeval abiks olnud meespiloodid olid oma naissoost kolleegidele valmistanud magusa üllatuse spordikeskuse kohvikus ja päev sai meeleoluka lõpu.

Uuel nädalal algab juba tunniplaanijärgne 3. perioodi õppetöö.

 

Uudised


Image
tiim
20.04.2024
MURG meeskond sai väärt kogemuse matemaatikavõistlusel Náboj

MURG meeskond sai väärt kogemuse matemaatikavõistlusel Náboj

19. aprillil toimus TalTechis rahvusvaheline matemaatikavõistlus Náboj. Meie kooli esindas viiest...
Image
Playbox õpilased
19.04.2024
Kaja kultuurikeskuses toimus MURGi Playbox

Kaja kultuurikeskuses toimus MURGi Playbox

17. aprillil leidis aset MURGi esimene playboxi-õhtu, kus osalesid nii kosmonaudid kui piloodid ehk...
Image
Estronaut
18.04.2024
Õpilaste edukas osalemine reaal- ja loodusteaduste võistlustel

Õpilaste edukas osalemine reaal- ja loodusteaduste võistlustel

Aprillikuus on murglased edukalt osalenud mitmel reaal- ja loodusteaduste ainevaldkonna võistlustel...